Zorgatelier “Las, zorg voor mensen met NAH”

tuin

Zorgatelier LAS, biedt een dagbesteding aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel waarin acceptatie van de beperkingen, zelfontplooiing ondanks de beperkingen en opnieuw opbouwen van de autonomie nagestreefd worden. Naast de deelnemers richten we ons op familiezorg en bieden specifieke hulp aan partners, kinderen of andere direct betrokkenen die door het hersenletsel van hun dierbare eveneens getroffen zijn.

Ons doel is het welbevinden van deelnemers te verhogen en tegelijkertijd de thuissituatie te ontlasten.


Bijzonder aan dit zorgatelier is het afstemmen van het aanbod op de individuele behoefte van de cliënt. Er zullen geen standaard activiteiten worden aangeboden. Het aanbod is vraag gestuurd en kan variëren van het voorlezen van (zelf) geschreven verhalen, het maken van glaskunstwerken en glasjuwelen, steen bewerken, tekenen/schilderen en andere creatieve uitingsvormen. Ook een bezoek aan een galerie of museum als inspiratiebron behoort tot de mogelijkheden. Het belangrijkste is dat ALLES MAG EN NIETS MOET in een vertrouwde en rustige omgeving. De kleinschaligheid geeft ook ruimte voor het voeren van vertrouwde gesprekken, voor zorg en betrokkenheid naar elkaar.

Alles is afhankelijk van de wensen maar vooral ook mogelijkheden van de deelnemers. In geval deelnemers geen idee hebben wat ze aanspreekt gaan we dat onderzoeken door diverse mogelijkheden aan te bieden en door regelmatig nieuwe activiteiten aan te bieden.
We nodigen externe deskundigen uit om hun vaardigheden te laten zien. Op die manier proberen we mensen te prikkelen en te kijken wat hun mogelijkheden zijn, hoe klein ze ook zijn alles is van waarde. We gaan uit van wat mensen nog wel kunnen.


Openingstijden, aantal deelnemers en vergoeding

De dagbesteding zal worden aangeboden, op de maandag en dinsdag van 9.00 – 16.00 uur en de donderdag van 9:00 - 16:00 uur. In principe wordt er samen geluncht. Per dag kunnen er maximaal 10 personen deelnemen. Het zorgatelier valt niet onder de ZVW. Eventuele vergoedingen worden, afhankelijk van uw individuele situatie, verstrekt via de gemeente of het zorgkantoor. U kunt hiervoor contact opnemen met uw gemeente of MEE.


Meer informatie?

Voor informatie kunt u terecht bij Sylvia Las, tel.nr. 013-5453483 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.